Novo naselje se gradi u Vogošći: Prednost kupovina stanova u toku gradnje

Novi veliki stambeno-poslovni kompleks bi se mogao graditi u Vogošći, koji bi se zvao Nova Vogošća. Riječ je o potencijalnom novom stambenom kompleksu.

Također napominje i da budući razvoj stanovanja ne podrazumjeva prostorno širenje, nego razvoj u smislu podizanja kvaliteta stanovanja u svim segmentima i to kako zatečenog stambenog fonda, tako i pojedinih naselja u cjelini.

“Poštovani kupci poslije dužeg vremena želimo vas informisati da uskoro se nastavlja gradnja naselja Nova Vogošća. Na prodaju ćemo imati stanove od 28m2 do 52 m2, od 44m2 dvosobne a do 66m2 trosobne stanove.
Kada krenemo sa prodajom posebne pogodnosti će imati kupci koji kupe stan u toku gradnje. ” izjavili su iz kompanije Nova Vogošća.

Planirana izradnja 280 stanova isto toliko parking prostora, te 20 poslovnih prostora raznih namjera. Ukupno se gradi čak 9 stambeno poslovnih jedinica.

U budućnosti je planirana izgradnja 1500 stanova i preko 300 poslovnih prostora u čak 9 zgrada koje će se graditi na lokalitetu Vogošće. U naselju Nova Vogošća planirana je i izgradnja novog šoping centra od 18.000 metara kvadratnih.

 

Prosječna cijena prodatih novih stanova u BiH u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1.751 KM po metru kvadratnom i u poređenju sa istim periodom 2018. veća je za 8,5 posto.
Prema podacima Agencije za statistiku BiH, prosječna cijena prodatih novih stanova u četvrtom kvartalu 2019. u odnosu na prosječnu cijenu prodatih novih stanova u prethodnoj godini veća je za 9,8 posto.

Skočila potražnja za stanovima, evo koliko je kvadrat u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Banjaluci, Bihaću…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79