O akciji Piramida: Zaradili 6 miliona KM na krijumčarenju migranata

Granična policija Bosne i Hercegovine uspješno je realizovala složene aktivnosti u sklopu operativne akcije kodnog naziva “Piramida”, usmjerene na razbijanje organizovane kriminalne mreže krijumčara migranata.

Pretresi su izvršeni u Visokom i Kiseljaku, uključujući stambene objekte i prostorije koje koriste osumnjičene osobe.

Akcija je provedena po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, s ciljem sprječavanja organizovanog kriminala povezanog s krijumčarenjem migranata.

U okviru akcije “Piramida”, osumnjičeni su ispitani i pritvoreni, a sve aktivnosti usmjerene su na razbijanje mreže koja je u posljednjih šest mjeseci pokušala prokrijumčariti više od 600 osoba, uključujući preko 100 maloljetnika, ostvarujući pri tome značajnu financijsku dobit od preko šest miliona konvertibilnih maraka.

Istraga je obuhvatila koordinaciju sa Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Hrvatske i EUROPOL-om, te je uključila podršku od preko 150 policijskih službenika iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Također, u aktivnostima su sudjelovali i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH te Služba za poslove sa strancima, što je doprinijelo uspješnosti operacije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79