O granicama BiH se ne može pregovarati!

O granicama BiH se ne može pregovarati!


Povrede ljudskih prava koje su se ovdje događale ne smiju se prenijeti na ostale generacije i ne smiju se ponavljati, rekao je Šmit

Nakon sastanka visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt) i ministrice vanjskih poslova Njemačke Analene Berbok (Annalena Baerbock) uslijedilo je obraćanje medijima.

– Jedinstveni smo da evropska integracija BiH može biti jedini put za njenu budućnost, a put BiH ide preko stabilnosti i potrebno je sigurno okruženje ako se dese neophodni koraci – započeo je Šmit.

Visoki predstavnik se zahvalio u ime Međunarodne zajednice sto njemačka podrzava teritorijalni integritet BiH.

– Treba jasno reći i postaviti se na stranu protiv korupcije i onih koji žele vidjeti ovu zemlju disfunkcionalnom i podijeljenom. Zbog toga se zahvaljujem njemačkoj vladi što je stala na tu stranu i što će sigurno stati protiv svih onih koji podrivaju ovu zemlju – rekao je Šmit.

– Gospođo ministrice, evo tu u blizini se nalazi Parlamentarna skupština BiH i u njoj se trebaju donositi odluke za ovu zemlju, ali premalo ih se donosi. Ja želim apelovati da se donesu odgovarajuće odluke. Dejtonske institucije i EUFOR Althea će sa svoje strane dati doprinos za demokratiju u ovoj zemlji.

– Povrede ljudskih prava koje su se događale se ne smiju prenijeti na naredne generacije i ne smiju se politizirati. Svi zajedno trebaju raditi na tome – civilno društvo, parlament, mladi i svi mi. Ja u tome vidim svoj zadatak – rekao je Šmit.

Kristijan Šmit se na kraju svog obraćanja zahvalio Njemačkoj i ministrici Berbok na posjeti i podršci. Naglasio je da se o granicama BiH i BiH se ne može pregovarati.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija