O Zagrepčanki Mirni priča cijeli region: Spasila muškarca iz automobila koji je tonuo

O Zagrepčanki Mirni priča cijeli region: Spasila muškarca iz automobila koji je tonuo


Cijeli region priča o Zagrepčanki Mirni Mrčela koja je tokom sinoćnjih poplava spasila muškarca koji nije mogao izaći iz automobila koji je tonuo ispod podvožnjaka.

(VIDEO) Djevojka skočila u vodu i spasila čovjeka koji je ostao zaglavljen u autu

“Ja sam sinoć izašla sa psima i čula sam da neko viče i nisam znala što se događa dok nisam došla bliže. Vidjela sam auto kako tone i jednu djevojka koja je vikala muškarcu da izađe van. No, ona nije vidjela da čovjek ne može otvoriti vrata. Tamo su osim te djevojke bila još dvojica mladića. Pitala sam ih jesu li zvali nadležne, a oni su mi rekli da jesu, ali da su svi na intervencijama. Kako je čovjek u auto nastavio tonuti, ostavila sam mobitel i skinula patike i gornji dio trenerke i ušla u vodu. Prvo sam mogla hodati s desne strane, a kada sam došla do auta i morala sam zaplivati”, ispričala je Mirna za Index.hr.

Dodala je da je muškarac iznutra gurao vrata, a ona ih je povukla s druge strane te su ih tako uspjeli otvoriti.

“Vidjela sam da nešto uzima, ja sam mu rekla da pusti sad stvari, no on mi je odgovorio: ‘Ali, to mi je noga’. Onda sam tek shvatila da je invalid i da nosi protezu. Dodao mi je protezu i uspio se popeti na krov auta. Ja sam procijenila da bi napravila više štete nego koristi ako počenem vući kroz vodu, a i vrlo su brzo došli vatrogasci”, ispričala je Mirna.

O njenom herojskom činu bruji cijela Hrvatska, a priča se proširila i na region. Mirni se zahvalio i Josip Šimić kojeg je spasila.

Podsjećamo, jako nevrijeme sinoć je iza 21 sat pogodilo Zagreb. Mnoge ulice su bile poplavljene, stotine objekata su pod vodom. Prilikom intervencije preminuo je jedan vatrogasac.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija