(VIDEO) Djevojka skočila u vodu i spasila čovjeka koji je ostao zaglavljen u autu

Mirna Mrčela je tokom jučerašnjeg nevremena u Zagrebu spasila vozača koji je bio zarobljen u svom automobilu

– Šetala sam pse po ulici, i čula ženu da viče “izađi van”. Čovjek je tonuo u autu u podvožnjaku, nije mogao otvoriti vrata, a auto je tonuo. Ja sam pitala ljude jesu li zvali koga – jesu ali ili bude zauzeto ili kažu da zasad nemaju nikog. Onda sam zavezala pse, skinula patike, duksericu i naočale i ušla u vodu. Doplivala sam do auta i pomogla sam mu da otvori vrata i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom jer čovjek nema nogu. Auto više nije tonuo pa je bio siguran na krovu. Vatrogasci su došli za par minuta i izvukli ga – opisala je Mirna Mrčela, prenosi N1.

Podsjećamo, jučer je Zagreb u popodnevnim satima zahvatilo veliko nevrijeme, a kiša je prouzrokovala poplave širom grada, te je bio obustavljen i saobraćaj, a vatrogasci su imali na stotine intervencija. Poplavile su kuće, poslovni objekti, saobraćajnice i tržni centri.

Veliki dijelovi Zagreba pod vodom nakon nevremena, vatrogasac preminuo tokom intervencije

Gepostet von Crna Kronika Hrvatska am Samstag, 25. Juli 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79