OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE: Najgora cesta u BiH još na čekanju

Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza RS, je u Narodnoj skupštini RS rekao da je još uvijek teško reći kada će biti završen put Foča – Šćepan polje, koji je sada u jako lošem stanju.

Nije dugo prošlo od slikanja Milorada Dodika sa turističkim radnicima s Tare koji prave sjajan posao kada im je obećao da će put od kojeg u mnogome ovisi ostanak ove pozitivne priče biti konačno urađen. Umjesto mašina dobili su hladan tuš.

On je rekao da je taj putni pravac od posebnog interesa ne samo za RS nego i za povezivanje Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te je istakao i da su neki koraci već napravljeni.

“Svjetska banka nije obustavila taj projekt, ni razgovore, barem ne zvanično, i spremna je da se to realizuje, ali čeka se na Evropsku komisiju koja treba da dodijeli donatorska sredstva koja formalno mora da uradi projekt za opravdanost. Sredstva su obećana, u razgovoru nam je rečeno da možemo očekivati oko 40 odsto granta od ukupnog iznosa”, rekao je on.

Dodao je da se radi dio dionice o trošku Vlade RS iz smjera Foče, ali da je sada teško reći kada će ovaj putni pravac biti u potpunosti završen.

Đorđe Vučinić, poslanik liste Za pravdu i red, je rekao da je SNSD i Milorad Dodik, predsjednik te stranke, u više navrata obećao da će taj put biti izgrađen, ali da se to nije desilo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79