Objašnjenje Elektroprivrede BiH o kašnjenju u učitavanju potrošnje struje u Sarajevu

Elektroprivreda Bosne i Hercegovine (EP BiH) nedavno je objasnila građanima Sarajeva zašto kasni u učitavanju potrošnje struje za prethodni mjesec.

Naime, pojedini građani tvrde da im EP BiH nije učitala potrošnju struje za protekli mjesec te da su im informacije pružene da će ova potrošnja biti učitana za dva mjeseca – i prethodni i tekući mjesec.

Ovakva situacija izazvala je sumnje kod građana da bi mogla biti povezana s mogućim uvođenjem blok-tarifa, o čemu se spekulira. Stoga smo kontaktirali EP BiH kako bismo saznali razlog za izostanak učitavanja potrošnje.

Iz EP BiH su pojasnili da kontinuirano povećanje broja kupaca električne energije u Sarajevu zahtijeva redovne aktivnosti na optimizaciji očitačkih hodova, koji se koriste za očitavanje mjernih mjesta. Naglasili su da ove aktivnosti nisu povezane s uvođenjem blok-tarifa, kao što se možda spekuliralo.

“Optimizacija očitačkih hodova može rezultirati samo promjenom datuma očitanja. Ovakva optimizacija se provodi u svim elektrodistributivnim podružnicama EP BiH”, istakli su iz EP BiH.

Ovim objašnjenjem EP BiH nastoji umiriti građane i razjasniti situaciju u vezi s izostankom učitavanja potrošnje struje. Građani će dalje pratiti situaciju kako bi bili informirani o eventualnim promjenama u tarifama ili procedurama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79