Objavljen snimak paljenja kafića u Mostaru: Vatra zahvatila i nogu jednog od piromana

Policijska uprava Mostar je u utorak u 4:20 sati obaviještena da je došlo do požara na ugostiteljskom objektu ‘Forza’ u Fejićevoj ulici.

Kako se navodi u izvještaju MUP-a Hercegovačko – neretvanskog kantona, do požara je došlo na terasi navedenog objekta, a vatra je zahvatila i dio unutrašnjosti tog kafića, te pročelje i prozore dva stana iznad ‘Forze’.

Vatrogasci su o ovom požaru obaviješteni u 4:25 sati, te su na teren upućena dva vozila s pet vatrogasaca. Prilikom intervencije, jedno od vatrogasnih vozila je oštećeno od vatre.

Osim vatrogasnog vozila i navedenog kafića, te štete na dva stana, do oštećenja je došlo na butiku koji se nalazi pored kafića, zlatari i mobitel shopu koji se nalaze prekoputa ‘Forze’. Oštećenja je pretrpjela i trafika koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Materijalna šteta je velika, a samo srećom su izbjegnute ljudske žrtve. Naime, u jednom od stanova iznad kafića, u trenutku izbijanja požara nalazile su se starije osobe, među njima i jedna slabo pokretna. Prisebnošću drugih stanara, ove osobe su izvedene iz svojih stanova do završetka intervencije vatrogasaca.

Na snimcima nadzornih kamera okolnih objekata, a koji kruže društvenim mrežama, nakon izbijanja požara uočene su dvije osobe koje bježe s mjesta događaja, a kod jedne osobe je vatra zahvatila nogavicu.

Prema nezvaničnim informacijama kako piše Hercegovina.info, dvije maskirane osobe su zapaljivom tekućinom polile terasu kafića, te je korištena i bengalka kako bi vatra zahvatila veću površinu, u čemu su počinitelji i uspjeli. Daljom policijskom istragom radit će se na utvrđivanju uzroka ovog požara, te otkrivanju počinitelja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79