Objavljen video helikoptera Oružanih snaga BiH kako gasi požar na Čvrsnici

Ranije je obaviješteno o požaru koji je zahvatio Čvrsnicu tokom nedjelje, te da je bio stavljen pod kontrolu, ali se ponovo aktivirao u večernjim satima.
Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine je jučer gasio požar na Čvrsnici, lokalitet Ćužića kuk. Požar je još uvijek aktivan.

Uprava civilne zaštite Zapadno-hercegovačkog kantona je na svojoj Facebook stranici objavila video na kojem je pokazano kako helikopter gasi požar.

Inače, ranije je putem Facebook stranice obaviješteno o požaru koji je zahvatio Čvrsnicu tokom nedjelje, te da je bio stavljen pod kontrolu, ali se ponovo aktivirao u večernjim satima.

– U gašenju požara su sudjelovali planinari, vatrogasci JVP-a Posušje, DVD-a Rakitno, te pripadnici HGSS-a Posušje i GSS-a Grude – naveli su iz Uprave CZ Zapadno-hercegovačkog kantona.

Video pogledajte klikom OVDJE.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79