Oboren dnevni red Gradskog vijeća, ništa od imenovanja Enre Suljić

Današnja sjednica Gradskog vijeća na kojoj je između ostalog trebalo doći do imenovanja odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade u koji je trebalo da se imenuje i Enra Suljić vijerna pratiteljica direktorice KCUS -a Sebije Izetbegović, ipak neće ići po zamisli SDA.

Naime cjelokupan dnevni red Gradskog vijeća je oboren, ZA usvajanje glasali su SDA i SBB. Prije glasanja za Dnevni red, SDA je predložila povlačenje tačke o glasanju za imenovanje članova odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade, jer su procjenili da za isto neće imati većine ali taj prijedlog nije dobio podršku gradskih vijećnika.

“Na današnjoj sjednici, koja je najprije kasnila pola sata jer su se panično skupljali vijećnici plan je bio da se imenuje komisija za imenovanje odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade u kojoj je trebala biti Enra Suljić.

Smatralo se da će i to SDA proći na mišiće kao i do sada mnoge stvari. Mi, kao vijećnici NiP-a bi svakako bili protiv ovog prijedloga jer smatramo da je sramno da najvažniju nagradu Sarajeva dodjeljuje u najmanju ruku kontroverzna ličnost.

Posebno nam je sporno bilo što umjesto ranijeg člana koji je dobitnik Zlatnog ljiljana i dobitnik Šestoaprilske nagrade se stavlja osoba koja budi negodovanje javnosti. Bio je to nastavak frakcijske borbe unutar SDA, a mi nismo htjeli biti dijelom toga”, kazao nam je Toni Vukadin gradski vijećnik stranke Naroda i Pravde.

Tako je još jedan plan SDA za danas propao. To je drugi po redu, a nakon što je jutros kolegij vlade Skupštine odlučio da se sjednica Skupštine održi online i pomjeri za sutra.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79