Oborena stabla i odron na cesti: Voda prijeti kućama u selu Fojnica kod Gacka

U selu Fojnica kod Gacka voda prijeti da poplavi dvije kuće i u toku je evakuacija ugroženih, a zbog odrona i oborenog stabla je otežan saoobraćaj magistralnim putem Gacko-Foča, potvrđeno je Srni u nadležnim službama.

Komandir gatačkih vatrogasaca Aleksa Vučković rekao je Srni da su usljed visokog vodostaja rijeke Đerope u opasnosti od poplave dva stambena objekta u selu Fojnica.

– Voda još nije poplavila kuće, ali iz predostrožnosti vatrogasci evakuišu ugrožene stanovnike – rekao je Vučković za Avaz.

Iz “Hercegovina puteva” Srni je rečeno da je zbog odrona usljed nevremena privremeno bio obustavljen saobraćaj magistralnim putem Gacko-Foča, koji je sada prohodan i saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Iz ovog preduzeća su rekli da je do zastoja došlo sinoć oko 19.00 časova kada je usljed odrona oboreno stablo nakon čega su ekipe preduzeća “Hercegovina putevi” osposobile jednu polovinu kolovozne trake.

Dodali su da će ekipe “Hercegovina putevi” ujutru nastaviti čišćenje ove dionice.

Napomenuli su da je usljed kiše došlo do odrona i na još nekim putevima u Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79