Obustavlja se saobraćaj u Donjem Vakufu zbog “Ajvatovice”

Zbog održavanja manifestacije “511 Dani Ajvatovice”, danas od 16 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u Donjem Vakufu. Ovo su rekli iz BIHAMK-a.

Također, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona.

Tunel Crnaja

– Kroz tunel Crnaja (na putu Konjic-Jablanica) u funkciji su obje trake. Kako smo obavješteni, do 1. jula ostaju obustave saobraćaja u noćnim satima, od 23 do 4.30 sati, sa mogućnosti povremenog propuštanja vozila, ukoliko se formiraju duže kolone. Od 1. jula u noćnim satima vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom – rekli su iz BIHAMK-a.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Brojni odroni

– Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetujemo češće pauze – upozoravaju iz BIHAMK-a.

Također, ističu da je pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79