Obustavljena istraga protiv Mije Brajkovića za izvlačenje novca iz Aluminija

Tužilaštvo HNK-a obustavilo je istragu protiv nekadašnjeg generalnog direktora, sada ugašenog Aluminija d.d. Mostar, Mije Brajkovića, kojeg se sumnjičilo za zloupotrebu položaja ili ovlasti i nesavjestan rad u službi, saznaje Dnevni list.

Podsjetimo, Brajković je bio osumnjičen da je kao direktor Aluminija od 26. februara 1996. godine do 30. aprila 2009. godine zloupotrijebio položaj i ovlasti jer je od 2004. godine donosio Odluke o utvrđivanju metoda i postupka nabave robe, vršenja usluga, izvođenju radova u Aluminij d.d. Mostar od 1. aprila 2004. godine, kao i u 2006. i 2007. godini.

Međutim, iz Tužilaštva HNK, nakon prikupljenih dokaza i saslušanih svjedoka u istrazi, kao i samog osumnjičenog Brajkovića, i vještačenjem materijalnih dokaza iz Aluminija i poduzeća SIP, odlučili su obustaviti istragu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79