Očekuje se i zvanična potvrda: Zašto je tijelo Mateja Periša tek sada isplivalo?

Nakon što je pronađeno tijelo mladića u Dunavu kod Ada Huje, a za koje se sumnja da nestali Splićanin, Matej Periš, Više javno tužilaštvo je obavilo uviđaj na mjestu pronalaska i naložena je obdukcija.

Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra nakon izlaska iz beogradskog kluba “Gotik” kada mu se izgubio svaki trag. Iako su brojni ronioci pregledali korito Dunava, nisu mogli naći ni traga od Periša. Skoro pola godine kasnije, nakon što je pronađeno tijelo za koje se sumnja da je Periševo, mnogi se pitaju kako to da je tek sada tijelo izronilo.

Beogradski ribar Renato Grbić, koji je životni vijek proveo na rijeci i spasao nebrojeno mnogo ljudi iz talasa, ispričao je ranije, a to je ponovio i danas na Adi Huji, gdje se uputio nakon saznanja da je iz Dunava izvučeno tijelo za koje se pretpostavlja da je Matej Periš, da ukoliko neko tokom zime nestane u rijeci, tijelo može biti u vodi mjesecima.

– Iako su napolju početkom proljeća bile više temperature, to je nedovoljno da se zagreje Dunav. Mora temperatura reke da skoči na 10, 12 ili 15 stepeni. Truljenje organizma dovodi do oslobađanja velike količine gasova, tako da se tijelo naduva kao balon i ispliva. Ljeti, kada je voda temperature između 20 i 25 stepeni, to se dešava nevjerovatno brzo, za tri do četiri dana. Međutim, zimi je voda hladna, rekao je ranije Grbić.

Čuveni beogradski ribar došao je danas na mjesto gdje je pronađeno tijelo za koje se pretpostavlja da je nestali Splićanin.

– Beogradski ribar otkriva zašto je tijelo Mateja Periša tek sada isplivalo: Njegovo tijelo se zakačilo na ovo najukletije mjesto

– Kao što sam rekao i u prvim danima nestanka mladića on nije prošao Pančevački most, jer tu ima dosta armature i on se zakačio. Pošto je ovih dana bilo izuzetno toplo, njegovo tijelo je isplivalo na površinu i zakačilo se na ovo najukletije mjesto na ovom potezu, rekao je Renato Grbićir.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79