Očevidac Veljko Filipović: Nisu išle brže od 60 na sat, a da je bila bankina, tragedija se ne bi dogodila

Prednjim desnim točkom udarila je u potporni zid koji se nalazi s desne strane ceste, kaže Veljko Filipović, koji se u momentu nesreće nalazio na proširenju.

Pedagog Merima Balkić, profesorica Lejla Sadiković, bivša direktorica Almina Ćorović i higijeničarka Mina Kadrić, uposlenice Osnovne škole „Kovačići“, prekjučer su u stravičnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Sarajevo – Pale u mjestu Čeljigovići, sletjevši u Miljacku, izgubile živote. Nezapamćena tragedija potresla je ne samo Kanton Sarajevo nego i čitavu BiH.

Mokra cesta 

Peugeot 207 kojim je upravljala Balkić oko 13 sati sletio je u provaliju duboku skoro 200 metara.

U tom momentu slučajno se na proširenju zadesio Veljko Filipović. Kako je jučer ispričao za „Avaz“, padala je kiša, a cesta je bila mokra.

– Nisu vozile brže od 60 na sat. Međutim, cesta je bila mokra, vidio sam da je žena počela da koči, ali je izgubila kontrolu nad vozilom. Prednjim desnim točkom udarila je u potporni zid koji se nalazi s desne strane ceste – priča Filipović, duboko potresen nesrećom kojoj je svjedočio.

Kaže da su se potom okrenule na cesti i bočno proletjele u provaliju. Potrčao je prema njima, ali uskoro mu je automobil nestao iz vidokruga.

Tuga ogromna

U nevjerici, počeo je da maše rukama. U tom trenutku zaustavio se momak koji je pozvao policiju. Nedugo zatim stigli su i policajci, pripadnici gorskih službi spašavanja Jahorina i Foča, vatrogasci…

– Tuga ogromna. Pa pogledajte, da su samo koji metar niže proklizale, udarile bi u stijenu ili malo više gdje je šljunak. Baš na ovom mjestu gdje su one proletjele je rupa. Da je, bogdo, bila bankina, tragedija se ne bi dogodila – govori Filipović.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments