Ocu iz pakla: Urošu Pašajliću koji je godinama držao kćerku na teret se stavlja niz krivičnih djela

Uroš Pašajlić je uhapšen u utorak popodne, kada ga je policija pronašla u štek stanu na Karaburmi, gdje se krio kod jednog prijatelja.

Njemu se na teret stavlja krivično djelo Nasilje u porodici, Protivpravno lišenje slobode na štetu nevjenčane supruge, kao i Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog djeteta i Kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dijete.
Otac iz pakla se tereti za krivično djelo Nasilje u porodici, na štetu svoje nevjenčane supruge, kao i na štetu svoje maloljetne kćerke.

Prema članu 194 Krivičnog zakona, stav tri ako je nastupila teška tjelesna povreda ili teško narušavanje zdravlja ili je nasilje učinjeno prema djetetu, učinilac će se kazniti zatvorom od dvije do deset godina.

Takođe, on se tereti i za nasilje nad partnerkom, prema članu 194, stav 1, prijeti mu kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.
Brani se ćutanjem: Počelo saslušanje oca monstruma koji je svojoj kćerki činio razna zlodjela
Nije bila upisana ni u jednu školu, porodilište reagovalo čim se rodila: O sudbini djevojčice koju je otac držao zatočenu odlučiće Centar za socijalni rad
Kako je naknadno ustanovljeno, horor koji je doživljavala kćerka, preživjela je i njegova partnerka I.L.

Urošu se stavlja na teret krivično jelo zatvaranje i zarobljavanje, na štetu svoje nevjenčane supruge.Prema članu 132 Krivičnog zakona, stav 3, ako je protivpravno lišenje slobode počinjeno na svirep način ili je osobi koje je protivpravno zarobljena usljed toga teško narušeno zdravlje ili su nastupile druge teške posljedice, počinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.

Kako je saopštilo tužilaštvo, Uroš se tereti i za Zanemarivanje i zlostavljanje djeteta.

Prema član 193 Krivičnog zakona, stav 1, roditelj koji grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja zapusti dijete o kojem je dužno da se stara, kazniće se zatvorom do tri godine.

Prema članu 196, stav 2, ako je usljed djela nastupilo teško narušavanje zdravlja člana porodice, počinilac će se kazniti zatvorom od jedne do pet godina.

Kada bismo sabrali sve maksimalne kazne koje mu prijete, Uroš bi mogao da bude kažnjen zatvorom u trajanju od 29 godina. Međutim, naš Krivični zakonik ne predviđa sabiranje kazni već se učiniocu više krivičnih djela izriče jedinstvena kazna zatvora koja ne može da bude veća od 20 godina.

– To se zove odmjeravanje kazni za vise krivičnih djela. Utvrđuje se za svako djelo jedna kazna, a nakon toga se izriče jedinstvena. Uslovi koje mora da ispuni jedinstvena kazna (ukupna) su da mora biti malo viša od maksimalne pojedinačne kazne, ali ne smije predstavljati zbir svih kazni – objasnio je za Blic advokat Nikola Ristović.

Prema njegovim riječima, kada bi u ovom slučaju osumnjičeni otac dobio maksimalne kazne zatvora najmanja sankcija koja bi mogla da mu bude izrečena je 10 godina i jedan mjesec, a najveća 20 godina.

– Ali mora prvo za svako djelo da se utvrdi kazna, pa onda jedinstvena. Svakako mu prijeti i maksimalna kazna. U ovom slučaju još uvijek nema ni suđenja, tek je u toku istraga – objasnio je advokat Nikola Ristović.

Dijete godinama živjelo u jezivim uslovima
Nesretno dijete je u bolnicu došlo neuhranjeno i vidno zapušteno, ljekari su se rasplakali kada su ugledali djevojčicu.

Osmogodišnjakinja nije išla u predškolsko, u školu, nije izlazila iz kuće, niti se igrala sa svojim vršnjacima. Dijete je godinama, još uvijek se ne zna koliko dugo, doslovno bilo zatočeno sa svojim ocem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79