Od 2027. od Sarajeva do Budimpešte autoputem

Bosna i Hercegovina trenutno ulaže napore u izgradnju novih dionica autoputa koji će omogućiti bolje povezivanje s Hrvatskom i ostatkom Europe.

Dok Republika Hrvatska dovršava svoju dionicu koridora Vc, BiH intenzivira aktivnosti na svojim dionicama.

BiH već ima dionicu koja se spaja s Hrvatskom preko prijelaza Svilaj, a istovremeno se aktivno radi na izgradnji novih dionica. Strateški cilj je dovršiti sjeverni dio koridora do 2026. godine, što će omogućiti neometano putovanje od Bradine do granice s Hrvatskom na Savi, te dalje prema Mađarskoj i ostatku Europe.

Aktivnosti se također odvijaju na južnim dionicama, uključujući gradnju novih dionica u Hercegovini, kao i pripremu za najkompleksniji projekt – tunel Prenj.

Denis Lasić, v.d. direktora JP Autoceste FBiH, istaknuo je kako su sve dionice na sjevernom dijelu koridora u nekoj fazi izgradnje.

U toku su radovi na dionicama Poprikuše – Nemila, Putnikovo Brdo – Medakovo i Medakovo – Ozimica, uz financijsku podršku Europske unije i međunarodnih banaka.

Paralelno se priprema i gradnja prve dionice autoputa od Tuzle prema Orašju, čime će se dodatno unaprijediti prometna infrastruktura u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79