Od Amira, Edina i Antonija oduzeti skupocjeni automobili, droga i oružje

Federalna uprava policije danas je u Sarajevu izvršila akciju kodnog naziva “Pub” u kojoj su lišeni slobode Amir Adilović, Edin Neretljak i Antonijo Jovanović.

Pripadnici Federalne uprave policije akciju “Pub” provode po nalogu tužitelja Kantonalnog tužilaštva KS.

Pretresi se vrše zbog krivičnog djela “Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

FUP je večeras objavio nove detalje.

Kako se navodi, u sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu uhapšene su tri osobe inicijala E.N. (1985.) A.J. (1984.) i A.A. (1984.), te su izvršeni pretresi pokretne i nepokretne imovine na sedam lokacija, za koje je utvrđeno da koriste ove osobe.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina opojne droge amfetamin, oružje, skupocjeni automobil, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelom a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osobe se sumnjiče da su određeni vremenski period, vršili nabavku opojne droge koju su zatim skrivali, pakovali i prodavali krajnjim korisnicima, kojom prilikom su ostvarili protivpravnu imovinsku korist.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predati na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79