Od danas na putevima u Istočnom Sarajevu savremeni presretač

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo od danas do 23. maja bit će pojačana kontrola saobraćaja na putevima uz pomoć savremenog radarskog sistema, tzv. presretača, saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

U saopštenju se precizira da će se kontrola vršiti uz pomoć savremenog radarskog sistema, a u cilju poboljšanja stanja u oblasti sigurnosti saobraćaja, posebno smanjenja broja težih saobraćajnih nezgoda čiji dominantni uzrok je neprilagođena brzina kretnja.

Brzina kretanja vršit će se uz pomoć savremenog radarskog sistema tzv. presretača, koji evidentira prekršaje u pokretu, a sankcionisanje će se vršiti direktnom kontrolom ili obavještenjem o učinjenom prekršaju na prijavljenu adresu prebivališta.

“Napominjemo, da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski sužbenik ne može da utiče”, upozorava se u saopštenju.

PU Istočno Sarajevo apeluje na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajna pravila i propise prilikom učestvovanja u saobraćaju, a brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju na putevima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79