Od koronavirusa preminule žene iz Konjica i Čitluka

Od koronavirusa preminule žene iz Konjica i Čitluka


U protekla 24 sata u bolnici SKB Mostar preminule su dvije ženske osobe, potvrđeno nam je iz Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona. Jedna osoba je iz Čitluka a druga iz Konjica.

Ovo je druga žrtva koronavirusa u Čitluku, a treća u Konjicu, a ukupno sedma u Hercegovačkoj neretvanskom kantonu, piše Hayat.

Podsjećamo, u Bosni i Hercegovini zabilježeno je 720 slučajeva zaraze koronavirusom tokom pandemije, a umrlo je 32 ljudi, dok su se 103 osobe oporavile, najnoviji su podaci iz zdravstvenih ustanova u našoj državi.

Jutros je saopćeno da je šezdesetpetogodišnji muškarac iz Laktaša preminuo je na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove. Kod njega je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa. Dodaje se da je imao više hroničnih oboljenja.

U Federaciji BiH zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kako nam je potvrđeno iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, radi se o dva pozitivna u Starom Gradu (Sarajevo) i dva u Zenici te tri iz Cazina.

Ukupno su testirane 104 osobe.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija