Od očaja do uspjeha: Potpuni preporod bh. kompanije, tuzlanski milioner promijenio je sve

Kompanija Kaletex, članica Bingo grupacije od 2018. godine, najavila je značajnu investiciju u iznosu od 5 miliona KM u izgradnju nove proizvodne hale.

Ova investicija omogućit će kompaniji da znatno unaprijedi i proširi svoju proizvodnju, dok će istovremeno osigurati kvalitetnije radne uvjete za svoje uposlenike.

Novi kapaciteti uključuju prelazak sa lohn poslova na proizvodnju radne opreme i ostalih tekstilnih proizvoda, što će dodatno diversificirati asortiman proizvoda Kaletexa.

Otkako je postala dio Bingo grupacije, kompanija je ostvarila značajan napredak u proizvodnji i širenju asortimana.

Trenutno, Kaletex zapošljava 70 radnika, a planira se daljnje povećanje kapaciteta proizvodnje, kao i broja zaposlenih.

U planu je i uvođenje nove faze proizvodnje – vezionice, što će dodatno obogatiti njihovu proizvodnu liniju. Ova investicija nije samo korak naprijed za Kaletex, već i pozitivan signal za lokalnu ekonomiju, pružajući nova radna mjesta i doprinoseći ekonomskom razvoju regije.

Sa novim proizvodnim kapacitetima i širenjem asortimana, Kaletex se pozicionira kao lider u svojoj industriji, spremna da odgovori na rastuće potrebe tržišta i izazove budućnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79