Od sutra normalizacija trolejbuskog saobraćaja u Sarajevu

U jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Sarajevu, u Ulici Hamdije Kreševljakovića, od sutra će nakon dugog zastoja u prometu biti pušten trolejbuski saobraćaj do Trga Austrije.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo donijelo je odluku da se nakon postavljanja prvog sloja asfalta saobraćaj normalizira, a da se drugi sloj asfalta postavi kada to budu dozvoljavali vremenski uvjeti.

Prilikom rekonstrukcije saobraćajnice u Ulici Hamdije Kreševljakovića došlo je do nepredviđenih situacija zbog oštećenja stropne ploče na zacijevljenom dijelu Bistričkog potoka. Ovo oštećenje bilo je uzrok nemogućnosti saobraćanja trolejbusa.

Imajući u vidu da je obnova ove saobraćajnice zahtijevala i neplaniranu sanaciju oštećenja stropne ploče, rok za izvođenje radova je produžen.

Ministarstvo je za ovaj projekt izdvojilo 537.000 KM, a rekonstrukcija je podrazumijevala kompletnu zamjenu gornjeg i donjeg dijela ceste, zamjenu trotoara i radove na površinskoj odvodnji, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79