Odbačena je veća količina medicinskog otpada: “Neko je ovo platio, donirao, a i nekom je ovo moglo spasiti život”

Na Buškom jezeru odbačena je veća količina otpada.

Kako je objavila Župa svetog Ivana Krstitelja Podhum – Livno, na ovom mjestu je odbačen medicinski otpad.

– Na Buškom Jezeru nalazi se veća količina odbačenog medicinskog otpada. Svaki komentar je suvišan. Neko je ovo platio, donirao, a i nekom je ovo moglo spasiti život. Sada ovo je smeće i na krivom mjestu. Buško jezero nije deponija smeća – objavili su na svojoj Facebook stranici.

Ostaje nada da će relevantne službe i institucije prepoznati apel i po hitnom postupku pristupiti sanaciji i propisnom uklanjanju medicinskog otpada, te pokrenuti istragu o ovom slučaju i postupak pronalaska odgovornih osoba, kako bi bile privedene pred lice pravde.

Podsjetimo u BiH nije rijetkost da se pojavljuju divlje deponije smeća i medicinskog otpada uz rijeke i jezera, ali prema dostupnim informacijama odgovorne osobe za takva nedjela još se ne kažnjavaju u skladu sa zakonskim odredbama koje se odnose na ugrožavanje života ljudi i njihove životne sredine piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79