Odbojkaš se prvi put oglasio nakon tragičnog gubitka kćerke u Beogradu: Želimo da tihujemo svoj bol

 

Legendarni srbijanski odbojkaš Dragan Kobiljski prvi put se oglasio nakon nedavnog tragičnog gubitka kćerke u masakru u beogradskoj osnovnoj školi.

Naime, na društvenim mrežama se ovih dana pokrenula inicijativa da se osnovna škola na beogradskom Vračaru nazove po njegovoj kćerci koja je pokušala spriječiti dječaka u krvavom pohodu.

Međutim, nekadašnji odbojkaš Partizana i trener Crvene zvezde samo se zahvalio na tome.

“Cijenimo vašu želju da se iz ovakve tragedije ponese makar poruka osvještenja ljudima i društvu da se vrati pravim vrijednostima i stane na put zlu oko nas. Mi smo skromni ljudi, koji samo žele da tihuju svoj bol. Nama ne odgovara, niti se slažemo sa spominjanjem našeg djeteta više u odnosu na ostalu tragično stradalo i teško povrijeđenu djecu jer su sve to predivna bića, a roditeljski, bratski i sestrinski bol isti u svim ožalošćenim porodicama”, poručio je na Kobiljski na Facebooku.

Podsjetimo, osmero djece i čuvar ubijeni su u pucnjavi u osnovnoj školi u Beogradu, a na njih je u krvavom pohodu pucao 13-godišnji učenik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79