Odgođeno suđenje za ubistvo Irme Forić, članica Vijeća bolesna

Današnji nastavak suđenja Senadu Basariću optuženom za ubistvo nevjenčane supruge Irme Foriću septembru prošle godine, odgođen je zbog bolesti članice Vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu, potvrdio je advokat Josip Muselimović.

On je dodao da je naredni glavni pretres zakazan za 5. oktobar kada će biti saslušani vještaci odbrane neuropsihijatri Abdulah Kučukalić i Alma Bravo-Mehmedbašić te klinički psiholog Nermina Bajramagić, piše Avaz.

Optuženi se tereti da je u vremenskom periodu od 15. do 17. septembra 2019. godine u stanu u sarajevskoj općini Novi Grad Irmi Forić nanio teške, po život opasne tjelesne povrede, usljed kojih je i preminula. Optuženi je 17. septembra 2019. godine u jutarnjim satima napustio stan, a uhapsili suga 19. septembra pripadnici MUP-a KS.

U optužnici se navodi da je Basarić uhvatio Irmu za kosu, te joj glavu udarao o tvrdu podlogu. Već tada joj je nanio povrede opasne po život, ali se nije tu zaustavio, već ju je uhvatio za vrat i davio, dodatno joj nanijevši teške povrede. Na kraju ju je udarcima tupim, tvrdim predmetom (najvjerovatnije daskom za meso) izudarao u predjelu desnog uha.

Sve to imalo je za posljedicu smrt Irme Forić, čije je tijelo prekrio narandžastim peškirom i napustio stan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79