Određen pritvor mladiću koji je naredio maljoljetniku da zapali Audi i baci bombu na kafić

Osnovni sud Brčko distrikta BiH odredio je jednomjesečni istražni pritvor Nikoli Kokanoviću (21), sinu zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH Zorana Kokanovića, zbog sumnje da je podmetnuo požar na jednom automobilu i bacio eksplozivnu napravu na ugostiteljski objekt.

Prije mjesec pretresani su objekti koje je koristio Kokanović i tom prilikom su mu policajci pronašli naoružanje.

Inače, Tužilaštvo Brčko distrikta BiH je ranije otvorilo istragu protiv Kokanovića zbog sumnje da je u dva navrata angažovao maloljetnika radi izazivanja opšte opasnost za imovinu većeg obima u ovom gradu.

Konkretno, Kokanović je zatražio od maloljetnika koji mu je bio dužan određen novčani iznos da 15. jula ove godine podmetne požar na parkiranom Audiju A6 u ulici 8. marta, a isti maloljetnik je i 17. avgusta po nalogu Kokanovića aktivirao eksplozivnu napravu u bašti ugostiteljskog objekta “Dos Manos” u ulici R.Dž. Čauševića.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79