Određen pritvor za pet osoba koje su uhapšene u akciji “Omerta”

Foto: Crna-Hronika /Muris Hodžić, Dino Hodžić, Sulejman Halilović

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva i odredio pritvor za pet osoba koje su uhapšene u okviru operativne akcije “Omerta”. Jednomjesečni pritvor je određen Murisu Hodžiću, Dini Hodžiću, Sulejmanu Haliloviću, Emanu Deviću i Robertu Gubiću.

Ranije je iz Tužilaštva obrazloženo da je pritovr zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

Po istoj odluci Kantonalnog suda u Sarajevu, mjere zabrane određene su za Merjem Mujanić i Muamera Klancu, također uhapšene u okviru iste akcije.

Sarajevo: U akciji FUP-a uhapšen opasni Muris Hodžić

Podsjetimo, pripadnici FUP-a proveli su akciju ‘Omerta’ 26. juna pod nadzorom Tužilaštva KS. Uhapšeno je sedam osoba zbog sumnje na prodaju narkotika.

Izvršen je pretres na deset lokacija na području Vogošće, prilikom čega su pronađeni: određena količina materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, telefoni, sim kartice, te novac, putnička motorna vozila koja su korištena prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i drugi predmeti, koji se mogu dovesti u vezi sa navedenim krivičnim djelom.

Ovo su uhapšeni u akciji “Omerta”: Pored Murisa Hodžića i Merjem Mujanić, Dino Hodžić, Eman Dević…

Navedene osobe se sumnjiče da su djelujući kao organizovana kriminalna grupa na području Kantona Sarajevo, duži vremenski period, nabavljali opojnu drogu na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirali s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Foto: Crna-Hronika /Muris Hodžić, Dino Hodžić, Sulejman Halilović
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79