Određene im mjere zabrane: Dvojici uhapšenih iz akcije “Overdose 2” ukinut pritvor

Sud Bosne i Hercegovine donio je novu odluku u okviru predmeta “Amer Karić i drugi”, koja se odnosi na ukidanje mjera pritvora za Nonu Sejdića i Dženana Bukvu. Odluku je potvrdio advokat Emir Gazić i naveo da su prvobitne mjere pritvora zamijenjene mjerama zabrane.

Prema novoj odluci suda, Sejdiću i Bukvi se određuju mjere zabrane, uključujući zabranu napuštanja boravišta. Njihovo kretanje ograničava se isključivo na njihovo mjesto boravišta. Također, izriču im se mjere zabrane putovanja van Bosne i Hercegovine te zabrana sastajanja s određenim osobama.

Ova promjena u pritvorskim mjerama dio je predmeta “Amer Karić i drugi” koji se odnosi na akciju “Overdose 2”. U okviru ove akcije, pronađene su određene količine materijala koji asociraju na heroin i kokain, kao i novac u eurima i konvertibilnim markama. Također, privremeno su oduzeta tri putnička motorna vozila.

Akcija “Overdose 2” rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su analizirali podatke dobijene dešifriranjem komunikacija putem Sky aplikacije među osumnjičenim osobama. Ova akcija predstavlja nastavak operativno-taktičke akcije provedene u aprilu ove godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79