Oduzet nakit vrijedan 137.200 KM i tekstil za crno tržište

U sklopu operativne akcije pod nazivom “TRANZIT”, ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UNO) na području regionalnog centra Tuzla izvršili su detaljan pregled i pretres teretnog motornog vozila. U akciji je otkrivena veća količina nakita i tekstilnih proizvoda namijenjenih za crno tržište Bosne i Hercegovine.

Prema izvještaju, oduzeta roba uključuje veću količinu zlatnog i srebrnog nakita, kao i tekstilnih proizvoda. Tržišna vrijednost privremeno oduzetih proizvoda procjenjuje se na ukupan iznos od 194.500 KM.

Kroz kontrolne aktivnosti provedene kod pet samostalnih privrednika, otkriveno je da za određenu količinu zlatnog i srebrnog nakita nije postojala odgovarajuća dokumentacija o podrijeklu.

Uz pomoć službenika Porezne uprave Federacije iz kantonalnog ureda u Tuzli, ovlašteni službenici UNO proveli su akciju koja je rezultirala otkrićem i oduzimanjem 735 komada tekstilnih proizvoda (trenerke, majice, traperice), namijenjenih za crno tržište. Tržišna vrijednost ove robe procjenjuje se na iznos od 57.300 KM.

Protiv osumnjičenog lica bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršitelju Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, s obzirom na postojanje osnova sumnje za krivično djelo “Krijumčarenje”, prema članu 214. Krivičnog zakona BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79