Oduzeta roba u vrijednosti od 47 000 maraka

Oduzeta roba u vrijednosti od 47 000 maraka


Pripadnici Tima za kontrolu roba u zračnom saobraćaju Međunarodnog graničnog prijelaza Aerodrom Sarajevo postigli su značajan uspjeh 28. studenog 2023. godine okom pojačanih kontrolnih aktivnosti nad prometom putnika i robe.

Tim, sastavljen od policijskih službenika Granične policije BiH i službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH, spriječio je nezakonit unos u Bosnu i Hercegovinu veće količine robe čiji je uvoz ili izvoz zabranjen, ograničen ili zahtijeva posjedovanje dozvole prema važećim propisima u BiH.

U sklopu provedenih kontrola, otkriveno je da je fizička osoba, državljanin Ruske Federacije, pokušao unijeti lijekove različite vrste i namjene, uključujući antibiotike, infuzije, suplemente, kreme za sunčanje te drugu medicinsku robu.

Ova roba nije bila prijavljena za uvozno carinjenje, što je predstavljalo kršenje važećih zakona u BiH.

Ukupna vrijednost oduzete robe iznosi 47 000 KM, a akciju su provodili uz tehničku podršku programa UNODC-a, projekt AIRCOP/CCP. Ovaj uspjeh svjedoči o djelovanju zajedničkih napora Granične policije BiH i Uprave za indirektno oporezivanje u borbi protiv krijumčarenja i nezakonitih aktivnosti na graničnim prijelazima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija