Oduzeto 280 kg sitno rezanog duhana u vrijednosti od 50.400 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog centra Mostar, na putnoj komunikaciji u mjestu Čelebići oduzeli su 280 kg sitno rezanog duhana u vrijednosti 50.400 KM.

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Odsjek za provođenje propisa Regionalni centar Mostar, u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Konjic, izvršili su kontrolu saobraćaja na putnoj komunikaciji u mjestu Čelebići. Tom prilikom kod fizičkog lica, inicijala M. J. iz Posušja izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila. Prilikom kontrole pronašli su i privremeno oduzeli 280 kg sitno rezanog duhana koji nije bio na zakonom propisan način obilježen akciznim markicama UIO BiH. Ukupne tržišne vrijednosti oduzete robe procjenjuje se na 50.400 KM, saopćeno je iz UIO BiH.

Za utvrđene nezakonitosti iz Zakona o akcizama u BiH, protiv imenovanog će biti pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

“Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni”, navodi se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79