Oglasili se iz JZU “Dom zdravlja Živinice” za CH: “Ova osoba poznata javnosti kao osoba ograničenih uvjeta za život”

Redakciji portala Crna-Hronika javili su se ispred JZU Dom zdravlja Živinice, kako bi javnosti ispričali svoju stranu priče, u vezi drame ispred njihovog objekta koju je objavio naš portal dana 02.04.2020.

Dopis JZU Dom zdravlja Živinice, prenosimo u cijelosti:

Na Vašoj web stranici www.crna-hronika.info, dana 02.04.2020. godine, objavljen je prilog pod naslovom “(FOTO+VIDEO) DRAMA ISPRED DOMA ZDRAVLJA U ŽIVINICAMA” koju ste podijelili na Vašoj Facebook stranici. Fotografije i video zapis, snimljen od vama poznatog lica, popraćen je tekstom u kojem su navedene neistinite i uvredljive informacije kojima se narušava ugled i integritet zdravstvenih radnika i JZU Dom zdravlja Živinice, kao i zloupotreba starije ženske osobe, kako je oslovljavate u tekstu.

Naime, ova pacijentica je hronični bolesnik, dobro poznata našim uposlenicima jer se skoro svakodnevno javlja kako u nadležnu ambulantu u G. Živinicama, tako i u Službu hitne medicinske pomoći, i nikada zbog stanja koje bi zahtijevalo hitnu medicinsku intervenciju. Činjenica je da je zatečena kako leži pored ulaza na jedan od punktova Doma zdravlja koji su uspostavljeni zbog kontrole ulaska svih osoba u cilju prevencije infekcije koronavirusom, a sve u skladu s propisanim procedurama od strane nedležnih institucija. Međutim, istovremeno je ova osoba poznata javnosti kao osoba ograničenih uvjeta za život, koja se svakodnevno bez određenog cilja kreće do različitih institucija grada Živinice, tržnih centara, parkova i često bude zatečena da leži na javnim mjestima.
Starija ženska osoba, kako je oslovljavate u tekstu,  je uredno pregledana i zbrinuta u JZU Dom zdravlja Živinice, te ističemo da se radi o osobi čije zdravstveno stanje nije zahtijevalo hitnu intervenciju.
Kada su od pripadnice Crvenog krsta koja je bila u prolazu (djevojka u crvenoj uniformi sa video snimka) saznali da žena leži na pločniku, osoblje naše Ustanove odmah je, brzim izlaskom većeg broja zdravstvenih radnika (što se vidi na snimku), istu uvelo u prostorije Ustanove kako bi se provjerilo zdravstveno stanje i pružila adekvatna usluga. ” – navode ispred Doma zdravlja za portal Crna-Hronika.
U cijelosti demantujemo navedeni tekst, prije svega naslov koji je tendenciozan, jer ste istim imali namjeru stvoriti skandal bez prethodno provjerenih činjenica.
Ovom prilikom obavještavamo kompletno stanovništvo grada Živinice da je JZU Dom zdravlja Živinice uvijek bilo, da je sada i da će ubuduće biti uvijek na usluzi svima njima.
S poštovanjem,
JZU Dom zdravlja Živinice
Primarijus prof.dr.sc. Esed omerović, dr.med.

(FOTO+VIDEO) Drama ispred Doma zdravlja u Živinicama

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79