Oglasili se iz Sarajevo taxi: “Riječ o “divljem taksisti” koji blati ugled ovog grada ali i ostalih časnih i poštenih taksista

Tekst povodom nesavjesnog vozača Sejdina Kape iz Sarajeva koji svakodnevno krši saobraćajne zakone u Kantonu Sarajevo, te video klipovi koji to dokazuju podigli su lavinu komentara na društevim mrežama, te se postavlja samo jedno pitanje. Zašto MUP KS ne reaguje?

Povodom cijele nastala situacije, oglasili su se iz Udruženja “Sarajevo taxi” za naš portal koji su potvrdili da navedena osoba Sejdin Kapo nije legalni taksista, nije član njihovog udruženja.

“Javljamo Vam se iz Dispečerskog centra Sarajevo taxi-ja a povodom teksta pod naslovom “Taksista pravi haos po Sarajevu: Zasto MUP KS ne reaguje?”.

(VIDEO) Taksista pravi haos po Sarajevu: Zašto MUP KS ne reaguje?

Prije svega naglasili bismo da osoba navedena u tekstu nije član našeg Udruženja i na istog smo bezbroj puta upućivali prijave MUP-u te slali razne dopise i ukazivali na probleme koje dotična osoba pravi u saobraćaju, strankama ali i našim vozačima. Također i Inspekciju smo upoznali o tom vozaču jer zbog istog smo u više navraata imali problema, tako što je naplaćivao astronomske cijene i potkradao mušterije, te su oštećeni vjerovatno misleći da je riječ o našem članu pozivale Dispečerski centar i iskazivale nezadovoljstvo.

S obzirom na to da je riječ o “divljem taksisti” koji blati ugled ovog grada ali i ostalih časnih i poštenih taksista, a i uz pomoć Vaših čitatelja i dokaza iskreno se nadamo da će Vas članak ponunkati nadležne da reaguju na pravi način.” – izjavili su za Crnu-Hroniku iz Sarajevo Taxija.

Podsjećamo šta su sve zabilježili čitatelji portala Crna-Hronika.

Mnogi se pitaju, zašto MUP KS ne reaguje?

Krenimo redom. Prvi video klip nastao je 6.8.2022. godine na najprometnijoj cesti u glavnom gradu Bosne i Hervegovine piše Crna-Hronika

Kako se vidi u video klipu nesavjesni vozač kombija marke VW, prvo ulazi u jednosmjernu ulicu, prelazi preko 4 trake, penje se na tramvajske pruge, te nastavlja svoj pravac vožnje prema centru grada.

Vozilo marke VW registracijskih oznaka J21-0-375

Drugi događaj zabilježen je samo 2 dana poslije (8.8.2022. 17:15) na Ilidži kada je prvo upravljao istim vozilom marke VW na pješačkoj stazi pa onda nasrnuo na pješake koji mu se nisu htjeli skloniti.

“Zašto MUP KS ne reaguje ako ima tablice, video klipove i ostali sadržaj koji će upućivati na prekršioca zakona Kantona Sarajevo – pitaju se građani Sarajeva.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79