Oglasili se iz SIPA-e nakon hapšenja direktora Rudnika i savjetnika načelnika: Oduzeto i 30.000 KM

Nakon hapšenja Samira Suljića, v. d. direktora RMU Đurđevik, i Abdulaha Zukića, savjetnika načelnika Živinica, oglasili su se iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), čiji su pripadnici proveli akciju.

U saopćenju za javnost iz SIPA su naveli da su u okviru akcije “Jafa” uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela “Udruživanje radi činjenja krivičnih djela”, “Primanje dara i drugih oblika koristi”, “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, “Protuzakonito posredovanje” i “Davanje dara i drugih oblika koristi”.

Istakuto je da su pretresli osobe, više objekata i pokretnih stvari na sedam lokacija u Živinicama.

Tokom pretresa su otkrili i privremeno oduzeli 30.000,00 KM, dva mobilna telefona, USB stick, “te druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku”.

– Navedena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog Kantona – naveli su iz SIPA-e.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79