Oglasio se FMUP: Suspenzija Čegara trajat će do okončanja disciplinskog ili krivičnog postupka”

Nakon objavljenog članka portala Crna-Hronika u kojem je pisano da se Zoran Čegar vraća na posao, ekspresno su se oglasili iz FMUP-a i demantovali navedene navode.

“Policijski službenik Federalne uprave policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova Zoran Čegar suspendovan je zbog krivičnog postupka koji se vodi pred pravosudnim organima u Republici Hrvatskoj.

Protiv policijskog službenika Zorana Čegara pokrenut je i disciplinski postupak, a koji je prekinut zbog toga što je pokrenut naprijed navedeni krivični postupak, a koji je još uvijek u toku. Prekinuti disciplinski postupak bit će nastavljen po okončanju krivičnog postupka.

Suspenzija naprijed navedenog policijskog službenika trajat će do okončanja disciplinskog ili krivičnog postupka, a u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima Federacije BiH”, saopšteno je iz FMUP-a.

Nakon suspenzije Zoran Čegar se vraća na posao: “Nije kriv, moraju mu isplatiti veliki iznos novca”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79