Oglasio se Katica nakon drame na Kovačićima: “Policija stigla za 8 minuta. Pohvalio građane i policajca u civilu”

Oglasio se Katica nakon drame na Kovačićima: “Policija stigla za 8 minuta. Pohvalio građane i policajca u civilu”


Večeras je u sarajevskom naselju Kovačići došlo do pokušaja pljačke Konzuma. Pljačkaš je pokušao opljačkati prodavnicu, a u naumu su ga zaustavile hrabre Sarajlije. Muškarac je bio naoružan, a čak je i ispalio jedan hitac kako bi uplašio hrabre građane.

Kako saznaje Crna-Hronika, u trenutku pljačke u prodavnici Konzum nalazio se policajac u civilu koji je prvi pokušao zaustaviti pljačkaša. Vidjevši šta se dešava, tri hrabra mladića izašla su iz ugostiteljskog objekta “Night” kako bi pomogli policajcu u lišavanju slobode opasnog lopova.

https://www.tiktok.com/@crnahronikainfo/video/7275784372249447685?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7241465432601937414

O navedenom događaju oglasio se i ministar MUP Kantona Sarajevo Admir Katica.

Nešto prije 20 sati, PU Novo Sarajevo je prijavljeno da je u objektu ‘Konzum’, ulica Trnovska 2A izvršeno razbojništvo, gdje je uz prijetnju oružjem, otuđena određena količina novca.
U najkraćem roku, naši građani su pokazali hrabrost i zajedno s policajcem u civilu savladali razbojnika do dolaska patrole koja je na lice mjesta stigla za 8 minuta i osumnjičenog lišila slobode zbog sumnje za počinjenje krivičnog djela. Naš policajac, koji formalno nije bio na duznosti, pokazao je da nasi policajci 24 sata obavljaju ovaj časni poziv i uvijek su na raspolaganju i brinu se za sigurnost nasih građana.

Nikada nije bilo sumnje u hrabrost i odvažnost ljudi ovog grada, koji su često preuzimali rizik da bi stali u zaštitu svojih sugrađana i imovine, a ovom prilikom izražavam duboku zahvalnost i odajem počast herojskom činu naših sugrađana.

Bez obira na sve okolnosti, cijeneći junaštvo koje svakodnevno viđamo na djelu, ističem kako ljudski život nema cijenu i ne može biti vrijedniji od bilo kakve imovine, stoga pozivam naše građane da se u situacijama u kojima postoji prijetnja vatrenim oružjem ne izlažu opasnostima i da o svemu odmah informisu nasu policiju.

Naša policija će u svakom slučaju pristupiti maksimalno profesionalno i počinioci bilo kojeg krivičnog djela se neće sakriti i bit će dovedeni pred lice zakona.

Dana 06.09.2023. godine u 19,55 sati u ulici Trnovska, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica, uz upotrebu gasnog pištolja, izvršeno je krivično djelo razbojništva u prodavnicu „Konzum“, kojom prilikom je otuđen novac, a izvršioca su zadražali građani do dolaska policije.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o M.T., rođen 1977. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Pronađen je i oduzet otuđeni novac i gasni pištolj.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Razbojništvo /član 289. stav 1. KZ FBiH/, 46-godišnjak je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Detalji drame u Sarajevu: Lopov pokušao opljačkati Konzum u kojem se nalazio policajac u civilu


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija