Oglasio se Mamić: “Tog gospodina, za kojeg se tvrdi da je i moj kum, uopće ne poznajem”

Zdravko Mamić, nekadašnji čelnik FK “Dinamo” uputio je demant na tekst – Maminjove “bravure”: Zdravko Mamić, po zahtjevu svog kuma Dražena Vukelića, pokušavao da oslobodi narkodilera Dragana Gajića uz pomoć Sanina Bogunića, člana VSTS i tužioca Olega Čavke”, koji sam objavio 30.04.ove godine.

Mamićev demant objavljujem u cijelosti, bez ikakvih izmjena, uz napomenu da ću gosp. Mamiću odgovoriti tačno u 19 časova danas.

Demant Zdravka Mamića

Međutim,u Vašem jučerasnjem tekstu “Maminjove bravure…” u kojemu spominjete i mene i to u krajnje neprihvatljivom kontekstu/narkomafija i sl./želim, hoću i moram da demantiram Vaše iznesene tvrdnje i navodne činjenice te Vas molim da iste objavite na svom,vrlo, čitanom,blogu.

Ja, Zdravko Mamić, nikada nisam vidio,ne poznajem niti sam ikada razmjenjivao bilo kakve poruke sa osobom pod imenom Draženko Vukelić.Tog gospodina ,za kojeg se tvrdi da je i moj kum, uopće ne poznajem i ne znam tko je i s istim nikada i nigdje nisam imao bilo kakvu komunikaciju a kamoli suradnju ili nesto slično. Jednostavno čovjeka uopce ne poznajem i nikada ga nisam vidio.

Apsolutno je identicna situacija i sa osobom pod imenom Dragan Gajić koja se spominje u tom tekstu a za koju nikada nisam čuo niti vidio niti sam do objave ovog teksta zna da postoji. Apsolutna je neistina da ne kažem laž da sam bilo koga a najmanje osobe koje se spominju u tekstu kontaktirao na bilo kakav način a vezano za dotičnog Gajića.

Sa gnusanjem i prijezorom odbacujem sve neosnovane navode i tvrdnje koje me žele na bilo kakav način povezati sa narko ili opčenito krim miljeom.

U tekstu se spominje i osoba pod imenom Sanin Bogunič kojeg takoder niti sam ikada vidio,nikada na bilo kakav način s istim komunicirao a do ovog članka nisam niti znao za ovog gospodina pa mi nije jasno čemu sluze i što imaju za cilj ovakve netočne i neprovjerene tvrdnje koje se iznose u ovom clanku.

Uvjeren u Vasu novinarsku čast i etiku uvjeren sam da ćeTe objaviti ovaj moj osvrt na citirani članak.

Zdravko Mamić.

Bh. novinar mu odgovara.

Dragi moj Zdravko, prije nego nastavim, da Vas obavijestim da je “demencija” opasna i da trebate obratiti pažnju na tu činjenicu, jer ste “zaboravili” i ko Vam je kum, a to jeste Dražen Vukelić; Potom ste zaboravili i da poznajete Sanina Bogunića, a odlično ga znate; Uz to tvrdite da ne znate ni ko je Dragan Gajić, narkodiler, iako ja nisam ni tvrdio da ga lično poznajete. Ali da ste intervenisali za njega, na zahtjev Vukelića, notorna je istina. Za šta ja posjedujem sve dokaze.

Štaviše, kada sam još jednom pažljivo prošao kroz obimnu dokumentaciju, usuđujem se zaključiti da Vam ni Gajić nije nepoznat.

Još da dodam da je jako dobro što niste demantovali da poznajete tužioca Olega Čavku; Mislim, dobro po Vas, jer se bar nekoga sjećate.

Ali, da, uvaženi gosp. Mamiću, krenem redom.

“Svi se drogiraju Mamic ima ovdje Restoran nesto Lock nevidjeh i povedose me u podrum

Kume valja ce nam Cavka i on voli drogu

Ja ovako a Cavka po restorana kume”, dio je, gospodine Mamiću, prepiske Dragana Gajića kojeg Vi “ne poznajete”, ali on odlično zna šta se dešava u podrumu Vašeg restorana u Zagrebu i kako se u njemu tužilac Čavka, Vaš vrli prijatelj, drogira.

Što se tiče Vukelića, kojeg, takođe, kao ni Gajića, kako tvrdite, ne poznajete, sa zadovoljstvom ću Vas podsjetiti na neke od citata iz dokumenata bezbjednosnih/policijskih agencija, koji su u mom posjedu. I koje ću, da Vas i o tome odmah obavijestim, emitovati iza Vaskrsa. Vjerujem da će Vam ti tekstovi koji slijede Veoma Osvježiti Pamćenje, odnosno “vratiti” Vam ga.

“Gajić Dragan za kojim je iz BiH i Crne Gore bila raspisana potjernica zbog izvršenog krivičnog djela neovlaštena trgovina i stavljanje u promet opojnih droga, krio u Zagrebu, u stanu vlasništvo Vukelić Dražena ,kuma Zdravke Mamića, koji se takođe tada nalazio u bjekstvu  iz Hrvatske. Prema pisanim i audio komunkacijama može se zaključiti da se sa Mamićem u društvu često nalazio tužilac Tužilaštva BiH Oleg Čavka”, navodi se u nekim od tih dokumenata koje posjedujem, a koje su uradile, na osnovu sprovedenih istraga, bezbjednosne/policijske agencije.

Moguće da ste zaboravili ova dešavanja iz 2019. godine, ali nisu bezbjednosne/policijske agencije, pa samim tim nisam ni ja. Budući da je ovo odlična prilika, odlučio sam da Vas podsjetim na sva ta dešavanja koja ste ili naprasno zaboravili ili, pak, zbog problema sa “demencijom”.

Moram Vam reći da je potpuno neprikladno da se tužilac Čavka javno drogira u podrumu Vašeg restorana, bez obzira na vašu bliskost i činjenicu da Vam je pomogao da izbjegnete izručenje Hrvatskoj, gdje ste, vjerujem da se toga sjećate, presuđeni pravosnažno.

Međutim, to što ja smatram da je neprikladno da se tužilac Čavka javno drogira, možda za Vas i nije, pa nemojte pogrešno razumjeti da Vam bilo šta prebacujem.

Gospodine Mamiću, tvrdite da ne poznajete ni Sanina Bogunića, člana VSTS, prijatelja Vašeg prijatelja Ljiljanka Palaca i Vašeg sudije Ranka Debeveca kojem ste poklonili sat vrijedan 15.000 evra, što ste i sami priznali na saslušanju u Tužilaštvu BiH, nakon što je Vaš dobri sudija, koji je pomogao Čavki da spriječi da dopadnete robije u Hrvatskoj, sprečavajući Vaše izručenje, uhapšen.

Prosto je nevjerovatno da ne poznajete Bogunića, koji je akvizicija Vašeg prijatelja Ljiljanka Palaca.

Iskreno da Vam kažem bilo bi odlično da ga ne poznajete, jer je Bogunić, iako tužilac, u stvari težak kriminalac, višestruko uvezan sa građevinskom mafijom u Kantonu Sarajevo o čemu ću uskoro detaljno pisati, budći imam već sve podatke, čak i visokokvalitetne informacije o tome  iz visokih diplomatskih krugova, što je, složićete se, veoma interesantno.

Očito ste zaboravili da se poznajete sa Bogunićem. Ne zamjeram, ako je “demencija”, pa ću Vas podsjetiti kada ste se vidjeli sa njim.

Prema informacijama iz Zavoda za javno zdravstvo, kojima raspolažem, Bogunić i njegov blizak član porodice vakcinisali su se protiv COVID 19 u Grudama. I dobili vakcinu koju su željeli. U Sarajevu, valjda, nisu mogli da se vakcinišu ili je, pak, vakcinacija u Grudama bila odličan razlog da se, usput, i sretnete.

To mu je omogućio Vaš odličan prijatelj Ljiljanko Palac, kojeg se, srećom, sjećate, pa ne prolazite kraj njega kao da ga nikada u životu niste vidjeli.

Drago mi je zbog toga, ali Vas moram podsjetiti da ste bili zajedno sa Bogunićem i Palacem nakon što se takozvani tužilac, a istinski mafijaš po ubjeđenju i opredjeljenju, vakcinisao u Grudama.

Možda se ne sjećate, jer ste bili pod uticajem nečega; Nadam se ne onoga što voli Čavka.

 

O Davoru Martinoviću, članu VSTS, neću sada ništa pisati, jer ga nisam pominjao u tekstu na koji ste se referisali, ali Vas obavještavam da ću i o njemu objaviti nekoliko tekstova kako se Vi ne bi iznenadili.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79