Oglasio se MUP KS: “Došlo do požara na tri putnička motorna vozila”

Sinoć u sarajevskom naselju Kromolj došlo je do paljevine putničkog automobila marke VW Golf 8 sive boje.

Na lice događaja su odmah izašli sarajevski vatrogasci koji su pokušali smanjiti štetu na automobilu i ugasiti požar. Materijalna šteta na vozilu je ogromna.

Pored automobila izgorila je i fasada stambenog objekta.

Ovu informaciju potvrdio je i MUP KS.

Dana 20.02.2024. godine u 21,50 sati, obaviještena je PU Centar da je ulici Kromolj, općina Centar Sarajevo, došlo do požara na tri putnička motorna vozila. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Satrajevo, koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo Izazivanje opće opasnosti /član 323. stav 1. KZ FBiH/.

Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak protivpožarne zaštite.

(FOTO) Pogledajte kako izgleda zapaljen automobil od kontraverznog biznismena u Sarajevu

Kako saznaje portal Crna-Hronika vlasnik navedenog vozila je Danijel Džafić, kontraverzni boznismen iz Sarajeva, koji je upleten u brojne afere i kriminalne radnje u glavnom gradu BiH ali i regionu.

Džafić je privođen više puta od strane službenih lica zbog svojih kriminalnih djela. Nažalost više puta mu je zapaljeno vozilo do sada.

Novinari portala Crna-Hronika pokušali su dobiti Džafića za komentar o navedenoj policijskoj akciji, ali do objavljivanja ovog članka, istoimeni se nije odazvao na naše pozive.

Uskoro više informacija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79