Oglasio se NATO štab o navodnom planiranju otmice Dodika: Besmisleno i bez dokaza

Oglasio se NATO štab o navodnom planiranju otmice Dodika: Besmisleno i bez dokaza


Prosrpski portal u Crnoj Gori IN4S objavio je informaciju o planiranoj NATO-voj otmici Milorada Dodika, no to su danas negirali iz Saveza.

Nakon što je crnogorski medij objavio tu vijest, preuzeli su ga brojni mediji iz Republike Srpske, uglavnom bliski vladajućem SNSD-u, a i sam Dodik je prokomentarisao navode.
Kazao je da nema informacije o mogućoj otmici i kako ne vjeruje da bi to NATO uradio, međutim zabrinulo ga je što niko iz Alijanse to nije demantovao.

NATO zvaničnik je sada saopćio da su navodi o planovima NATO-a da izvrši akciju kidnapovanja člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, besmislice i priča plasirana bez dokaza.

“Već više od dvije decenije NATO snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. NATO ostaje predan snažnom političkom dijalogu i praktičnoj saradnji sa Bosnom i Hercegovinom”, navodi se u izjavi NATO zvaničnika, a kako je saopćeno iz NATO Headquarters Sarajevo.

Cilj vijesti je bio, prema svemu sudeći, zastrašivanje javnosti i izazivanje panike.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija