(FOTO) MUP RS izložio naoružanje u Doboju: Žele policiju približiti još više građanima

U Doboju je danas održan taktičko-tehnički zbor Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske na kojem su građanima prikazana sredstva, oprema i naoružanje službenika MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i redovne policije.

Taktičko-tehničkom zboru prisustvovao je i direktor policije Srpske Siniša Kostrešević, koji je rekao da je prikazana oprema kojom policijske snage raspolažu, kao i ostvareni napredak posljednjih 30 godina u taktičkom i tehničkom smislu.

“Ovakva dešavanja su vrlo zanimljiva mlađoj populaciji, naročito djeci, i nama je cilj da približimo policiju još više građanima”, rekao je Kostrešević novinarima.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić kaže da je zahvaljujući saradnji Gradske uprave Doboja sa dobojskom Policijskom upravom mnogo urađeno da se popravi kvalitet rada policijskih službenika s ciljem povećanja bezbjednosti građana.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da je na području koje pokriva ova uprava stanje bezbjednosti zadovoljavajuće.

On je rekao da je zadovoljan što je na današnjem taktičko-tehničkom zboru prisustvovalo oko 2.000 Dobojlija, prvenstveno mališana.

“Osnovni cilj je da približimo naš rad građanima, a ciljna grupa su nam i budući studenti, odnosno đaci koji završavaju srednju školu kako bi se opredijelili za policijski posao”, rekao je Radinković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79