Oglasio se policajac koji je istjerao Elvedina Sakića iz nargila bara: Prijetio je da će nekom slomiti vilicu, kabadahija dobio šta treba!

Opasni momak Elvedin Sakić iz Zenice zvani Real Madrid nakon ukupno 16. godina provedenih iza rešetaka, nalazi se na slobodi. Kako kaže, kriminal je ostavio iza sebe te se ne vraća više iza rešetaka.

Međutim zbog obračuna u ugostiteljskom objektu Elvedin Sakić bi se mogao vratiti iza rešetaka. Nakon kraće svađe sa policijskim službenikom čija supruga drži ugostiteljski kafić, Sakiću je policija došla na vrata sa izgovorom da je ugrozio javni red i mir.

Oglasio se Sakić nakon incidenta u nargila baru: “Glumi šerifa. Zaustavljao me i ranije a ja ga prijavio internoj kontroli”

Oglasio se i policajac Škaljo:

,,S obzirom na nedavna dešavanja, i na sirenje dezinformacija, osjecam potrebu da se oglasim.

Ja Nezir Škaljo, odgovorno tvrdim da nisam nikog napao, niti imam potrebu da ikog napadam. Uposlenik sam policijske stanice Centar, casno, posteno i dostojanstveno obavljam svoju duznost koja mi je povjerena.

Zbog posla koji obavljam, duznost mi je i da sankcionisem osobe koje krse zakon, sto se u ovom slucaju i radi. Svjestan da pojedincima to nece odgovarati, bez i malo ustrucavanja izvrsavam svoj posao. Doticnim osoba smeta sto ne okrecem glavu kada se krsi zakon, pa su se odlucili na drugi nacin lijeciti svoje frustacije. Naime, doticni je dosao u objekat, koji je u vlasnistvu moje supruge, da kako on kaze nekom slomi vilicu, na sto sam osjecao duznost i potrebu da reagujem, da zastitim imovinu i sigurnost gostiju, sebe i svoje porodice, te sam istom rekao da napusti objekat, sto je naravno tesko prihvatio, uz viku, galamu, prijetnje itd. Ja nisam neko ko se boji uhvatiti u kostac s problemom, ali smatram da kao ovlasteno lice ne trebam da se spustam na nivo kabadahije, jer bi kod građana izazvalo negativne osjecaje, ipak sam ja tu da sprecavam slicne situacije.

Svako ima pravo na svoje misljenje, svako ima pravo podrzavati koga on smatra da treba, pa i velicanje bivsih robijasa, ali niko nema pravo izvrtati cinjenice i urusavati integritet druge osobe, sto je sada slucaj.

Vjerujem u pravni sistem ove drzave, koja je moja domovina, i koju neizmjerno volim, tako da vjerujem da ce nadlezne institucije bez sumnje uraditi svoj dio posla.

Ovakvi događaji me nece sputati, pokolebati niti demotivisati da casno i posteno nastavim obavljati svoju duznost.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79