Oglasio se policijski službenik SIPA-e: “Nisam štitio svog sina Muhameda da se ovaj može bahatiti po gradu”

Na redakciju portala Crna-Hronika svakodnevno pristižu materijali divljanja omladine širom Bosne i Hercegovine. Ovog puta donosimo vam bahatom mladića iz Gračanice.

Muhamed M. iz Gračanice glavni je akter bahate vožnje u kojoj ugrožava sigurnost u saobraćaju, živote pješaka ali putnika u vozilu. Kao što se možete videti u video snimku, bahati Muhamed u svom vozilu marke VW umjesto po cesti vozilom upravlja po pješačkoj stazi.

O cijelom slučaju oglasio se i MUP TK PS Gračanica:

“Obavještavamo vas da službenici policije PU PS Gračanica na osnovu prikupljenih sazanja postupaju u vezi navedenog događaja i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u skladu sa zakonom”.

Iz PS Gračanica potvrdili su nam da je u pitanju lice inicijala M.M. (26) te da je slučaj trenutno u procesu obrade.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Redakciji portala Crna-Hronika javio se i Kemal Muratović iz Gračanice, policijski službenik SIPA-e preko svog punomoćnika i advokata Sejada Mujačića kako bi demantovao novinarske članke. Njegov demant prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Javljam Vam se u svojstvu punomoćnika Muratović Kemala iz Gračanice, a vezano za članak koji ste objavili dana 13.08.2023.godine u elektronskoj publikaciji na stranici web portala CRNA hronika BiH, pod naslovom “(VIDEO) POGLEDAJTE DIVLJANJE SINA POLICIJSKOG SLUŽBENIKA SIPA-E PO GRAČANICI”.

S obzirom da se u predmetnom članku u odnosu na našeg klijenta iznose neistinite tvrdnje i insinuacije, temeljem člana 8. Zakona o zaštiti od klevete FBiH, zahtjevamo da objavite ovaj ispravak bez promjena i dopuna na istovjetan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi, kako slijedi:

1. Nije tačno da je Muratović Kemal, kao policijski službenik SIPA-e, spašavao sina Muratović Muhameda sigurnih kazni

2. Nije tačno da Muratović Kemal, kao policijski službenik SIPA-e, štiti svog sina Muratović Muhameda da se ovaj može bahatiti po gradu

Prema tome, Kemal Muratović odlučno odbacuje kao netačne i neistinite sve navode kojim se nameće da je kao policijski službenik SIPA-e vršio bilo kakve nezakonitosti i nepravilnosti u cilju zaštite ili prikrivanja ponašanja svog sina. – izjavio je Muratović Kemal preko advokata za portal Crna-Hronika.

Nakon objavljenog teksta, Kemalov sin Muhamed objavio je story na Instagramu kako javnost može očekivati još ovakvih video klipova.

Brza reakcija MUP-a TK: Slučaj u procesu obrade, mladić (26) ide na informativni razgovor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79