Oglasio se političar i vlasnik nargila bara u Sarajevu: “Od sutra do daljnjeg zatvaram lokale, pozivam i druge ugostitelje da učine isto”

Vijećnik (NB) u OV Novo Sarajevo i vlasnik ugostiteljskih objekata Mahala, Haris Selmanović na svom Instagram profilu oglasio se vezano za epidemiološku situaciju. Selmanović je obavijestio da će njegovi objekti biti zatvoreni do daljnjeg u cilju sačuvanja zdravlja stanovnika Kantona Sarajevo, ali i pozvao ostale ugostitelje da učine isto.

On je također napisao i to da za nabavku vakcina nije kriv premijer KS Edin Forto već viši nivoi vlasti piše Press.

Objave prenosimo u cjelosti:

“Poštovani prijatelji, mahalci, građani. Ovim putem vas obavještavamo da “Mahala” neće čekati na odluke Vlade Kantona Sarajevo ili Federacije BiH. Zatvaramo svoje objekte do daljnjeg od sutra. Ne želimo rizikovati živote. Odgovorno djelujemo i nadamo se da će i ostali ugostiteljski objekti učiniti isto. Budite zdravo i ponašajte se odgovorno.”

Selmanović: Lockdown nema smisla, svi će upaliti auto i otići na Jahorinu ili u Mostar, pa ćemo onda imati klastere

“Počeli su umirati mladi ljudi. Ostavili ste nas opet na ledini. Bez vakcina. Pozivam i molim novinare da pišu o krivcima koji nisu nabavili vakcine i da odgovaraju za  smrtne slučajeve. Nije nam kriv Forto, nije nam kriv Kanton Sarajevo, krivi ste vi gore!  Koliko mi se samo gadite” napisao je Selmanović na svom instagram profilu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79