Oglasio se političar SDP-a: “Meni je najvažnije da moja djeca znaju istinu o meni”

Dinka Hasičić je optužila bivšeg supruga, aktuelnog zastupnika u Skupštini KS i predsjednika Turističke zajednice Kenana Magodu (SDP) za nasilje u porodici. On je sve njene navode negirao i poručio da je zabrinut za njihovu djecu. Poručio da ona širi neistine, a njegovu reakciju uz dokaze koje je poslao, prenosimo u cijelosti:

“Ulaskom u politiku sam bio svjestan opasnosti da će moj privatni život postati meta napada, ali nisam računao da će ti napadi doći od moje bivše supruge. Posebno nisam mogao ni pomisliti da će u to uvući i naše troje malodobne djece, koju je ovim činom dovela u veoma nezavidnu situaciju.

Najvažnija obaveza roditelja je da zaštiti svoju djecu od svih opasnosti i neugodnosti. Stoga će i moja reakcija na optužbe i neistine, koje je moja bivša supruga iznijela na svojoj Facebook stranici, biti vođena isključivo najboljim interesom naše djece. Žao mi je što je nešto što je počelo kao ljubav, završilo nesuglasicama i razvodom prije više od sedam godina. Dogovorili smo se da dijelimo starateljstvo nad djecom i mislio sam da smo time riješili probleme i da ćemo oboje nastaviti svoje živote.

Međutim, nakon toga sam često bio meta njenih verbalnih i fizičkih napada, o čemu postoje dokazi i prijave u policiji i socijalnoj službi. Ti napadi su često bili i pred djecom, što me je najviše boljelo. Zadnji napad se desio prije nekoliko dana, pri čemu je fizički nasrnula na mene i oštetila mi automobil i sve to pred našim mlađim djetetom. I taj napad sam prijavio policiji i socijalnoj službi, pri čemu sam priložio i video snimak napada. Ona je na svom profilu objavila fotografije na kojima se vidi da razgovaram s policijom, koju sam ja pozvao da prijavim napad na sebe i oštećenje imovine. Vjerujem da je to bio povod za njenu objavu.

Žao mi je što je u ovu priču uvukla i sve meni drage ljude, koji to ničim nisu zaslužili. I pored svega toga, ne želim iznositi detalje koji bi pokazali o kakvoj osobi je riječ, jer sam svjestan da bi i naša djeca to mogla pročitati. Bez obzira na brojne neugodnosti koje sve ove godine doživljavam, ne želim da moja djeca čitaju bilo šta ružno o svojoj majci.

Ovim putem bih zamolio svoju bivšu suprugu da ne iznosi daljnje neistine, ne zbog mene, već zato time veliku štetu nanosi našoj djeci. Ako ima dokaze protiv mene neka to riješava pravnim putem, bez pravljenja predstave za javnost. Isto kao što i ja sve njene napade rješavam pravnim putem, van očiju javnosti i posebno, naše djece. Sve što je do sada iznijela je pobijeno na sudu, zbog nedostatka dokaza, za što prilažem i dokumente koji to potvrđuju. Sud je odbacio sve njene navode o tome da sam je na bilo koji način napastvovao. I sve to se dešavalo prije mog aktivnog uključenja u politiku, čime opovrgavam njene tvrdnje da sam politički djelovao na rad pravosudnih organa.

Meni je najvažnije da moja djeca znaju istinu o meni, zbog toga me ove laži ne pogađaju i ne brinu previše. Međutim, ono što me brine je sigurnost naše djece jer sam dobio pouzdane informacije koje ukazuju na to da je moja bivša supruga pokušala naškoditi sebi. Ne bih volio da joj se bilo šta loše desi i da djeca ostanu bez majke. Ali me dodatno brine opasnost da naškodi i djeci, o čemu u zadnje vrijeme često svjedočimo. Stoga pozivam njenu porodicu i prijatelje da joj pomognu jer je očito da je trenutno u stanju psihičke nestabilnosti, kako bi se što prije izvukla iz tog stanja.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79