Oglasio se vozač Centrotransa: “Žao mi je svega. Nije problem bila karta već nešto drugo”

Portal Crna Hronika je objavila snimak na kojem se vidi kako vozač Centrotransovog autobusa fizički izbacuje stariju gospođu iz vozila. Oni su se prvo verbalno posvađali.

“U ovaj autobus nećeš ući. Nema Boga da ćeš se voziti. Starija žena me je koštala 170 KM”, govorio je vozač.

Nakon snimka koji je nastao prekjuče na stanici kod Vijećnice, oglasio se i Centrotrans. Oni kažu da ih je stid postupka njihovog vozača, te da će on dobiti otkaz.

Oglasio se Centrotrans nakon incidenta njihovog vozača: Dobit će otkaz!

O cijelom nemilom događaju oglasio se i Abaz Radoš koji je učesnik nemilog događaja. Kako kaže sve je ispalo bezveze, žao mu je što je ostao bez posla.

“Kao prvo želim da se zahvalim što ste mi omogućili da mogu i ja da kažem svoju verziju događaja. Kao prvo nesporazum nije nastao zbog karte. Znači nije se radilo ni o kakvoj karti. Ta gospođa dotična meni dolazi u autobus malo jače od 6 mjeseci i pravi probleme – izjavio je Abaz Radoš za portal Crna-Hronika.

Mjesecima mu ista žena pravila probleme u autobusu.

“Svaki drugi, treći dan. Stalno problemi. Prvi incident mi je bilo kad mi je razbila telefon u Hrasnici na okretalištu. Nije htjela da izađe iz autobusa a ja sam imao pauzu.

Znala je dolaziti, namjerno u kesama donese smeće raspe po autobusu. Žena je jednostavno kao da je bila pretplaćena na moj autobus. Ja znam da nisam to trebao uraditi ali svaki čovjek pukne u jednom momentu, odu živci.

Ali želim da kažem ovima što pišu, da nije bila riječ o karti. Nije njoj niko tražio kartu i nije bila sporna karta. Ta žena godinama pravi probleme. Znala je napadati putnike, pljuvac, razbacivat smeće. Nema šta nije radila. I ono na snimku kako izgleda, ono baš i nije tako.

Nisam je trebao onako baš fizički uhvatiti. Ja sam nju samo spustio iz autobusa i ona se sama bacila tamo prema narodu i počela je da vrišti. Jer kada ti nekoga baciš, on se sav polomi. Ja nju faktički nisam bacio, ja sam je samo spustio. Krivo mi je što sam to uradio ali šta ću ja sad. Bože moj. Morat ću tražiti novi posao zbog toga a nije to toliko…

Dobio sam otkaz zbog pritiska naroda što piše te poruke, onda i Ministarstvo je izvršilo pritisak. Sad sam suspendovan odnosno dobio sam otkaz samo što nije još tu. Nije dolazila ni policija, nisam dobio prekršaj i ne bježim od odgovornosti. Ja sam to uradio ali nije trebalo da to uradim. Šta ćeš Bože moj. Čovjek pukne.” – izjavio je Abaz Radoš za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79