Naloženo rješavanje propisa i diskriminatornih praksi unutar esencijalnih lista lijekova

Naloženo rješavanje propisa i diskriminatornih praksi unutar esencijalnih lista lijekova


Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je usvojilo Informaciju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa o koracima poduzetim za rješavanje diskriminacije stranih farmaceutskih firmi u vezi s esencijalnim listama lijekova na kantonalnoj razini, posebno u Kantonu Sarajevo, Unsko-sanskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu 10.

Vlada ističe važnost poduzimanja mjera za implementaciju preporuka sa sastanaka Pododbora za unutarnje tržište i konkurenciju, kao i Pododbora za trgovinu i industriju, carine i oporezivanje, održanih krajem veljače i ožujka prethodne godine.

Također, naglašava se značaj odgovora na pisma Europske komisije koja su istaknula potrebu za ukidanjem diskriminatornih praksi kantonalnih institucija vezanih uz esencijalne liste lijekova.

Cilj ispunjavanja preporuka je osigurati dosljednu provedbu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju te izbjeći negativne posljedice najavljenih mjera Europske komisije.

U tu svrhu, Vijeće ministara BiH je ovlastilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa da što prije koordinira aktivnosti s nadležnim organima na kantonalnoj razini kako bi se pripremio odgovor koji će biti dostavljen Europskoj komisiji.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija