Ogorčen Muamer: Ja moram gledati na RTS-u Španija-Kostarika u direktnom prijenosu, a na BHT repriza

 

BHT neće prenositi sve utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru, što je izazvalo brojne kritike građana BiH.

Jedan od njih je objavio da je za vrijeme meča između Španije i Kostarike emitirana repriza meča između Maroka i Hrvatske.

– Ja moram gledati na RTS-u Španija-Kostarika u direktnom prijenosu – rekao je nakon čega je uputio niz psovki ka javnom RTV servisu.

Šta je još rekao izrevoltirani građanin pogledajte u videu.

@muamer.ba

Već za dvije utakmice Svjetskog prvenstva gledaoci BHTa su uskraćeni da gledaju, a tek je počelo #bht #bhrt #wc2022

♬ original sound – muamer.ba

Dodik napao BHRT zbog prijenosa utakmica SP-a: “To je servis samo muslimana”

Dodiku se, naime, ne sviđa odluka da će neke utakmice biti emitovane na Mojoj TV, platformi BH Telecoma

Novoizabrani predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik, danas je putem Twittera kritikovao BHRT zbog, ni manje ni više, rasporeda prijenosa Svjetskog prvenstva u nogometu.

Dodiku se, naime, ne sviđa odluka da će neke utakmice biti emitovane na Mojoj TV, platformi BH Telecoma.

“BHRT je onemogućavajući svim građanima, a posebno u Republici Srpskoj, gledanje svih utakmica na Svjetskom prvenstvu u fudbalu još jednom potvrdio da je servis samo muslimana i da kao takav ne treba da postoji.

Odlukom da prenos 18 utakmica ustupe samo jednom muslimanskom telekom-operateru, direktno su prekršili zakon i dodatno se identifikovali kao servis samo jednog naroda u BiH.

Srpska navija za Srbiju i nama utakmice Srbije može komentarisati samo onaj ko otvoreno navija za Srbiju”, poručio je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79