Ogorčeni borac Armije BiH: “Živim od 890 KM, RVI sam! Dijelite državu za koju dadosmo živote”

Ogorčeni Vahid Dubinović iz Doboj Istoka poslao je portalu Crna-Hronika svoj komentar o trenutnom stanju u Bosni i Hercegovini. Ogorčen je na status boraca, na nepravdu ali i na zdravstveni sistem koji nikome ne može pomoći. Pogovoto ne onima koji za državu dali živote – piše Crna-Hronika.

Ovaj 55-godišnjak kaže da mu je rat oduzeo sve. Mnoge prijatelje, članove porodica ali i od njega napravio 100% ratnog vojnog invalida.

“Ja Vahid Dubinović, kao patriota ulazim u rat u april 1992-te godine kao u TO. Poslije Patriotska liga, nakon toga Armija BiH. Ulazim kao mlađi vodnik iz JNA. Kao vojnik u interventnom vodu. Obilazim i nastupam u kratko vrijeme, Zoljanski Vis, Svjetliča i Gradačac, na svim teritorijama dat ultimatum za predaju oružja, ja kao i moji saborci idemo na pomenute teritorije. Izvlačim glavu živu, prilikom ulaska na područje Grapska koje je već palo, da pokupimo naoružanja koje je ostalo, dolazi do mog ranjavnja 1.8. 92. Od tada sam nespodoban i 100% RVI.2 – počinje svoju ispovijest Vahid Dubinović za portal Crna-Hronika.

Ovaj ogorčeni borac poslao je poruku političarima.

HVALA VAM VLASTODRŽCI!

Hvala vam da niste u mogućnosti 30 % financirat liječenje jednog 100% RVI. Šta da treba nekom demobilisanom borcu ili šehidskoj porodici!? Samo zato što idem u drugi kanton. Sami dijelite državu za koju dadosmo živote,prolismo krv… Sada nas sami dijelite,od kantona do kantona, od entiteta do entiteta.

Da Bog da vam djeca sabirali po ulici za vaše zdravlje a nikada ne sakupili!

Ovo je znak za sviju nas, da stanemo mafiji u kraj.

Ovo je znak da moramo djelovati, ne čekati već preko 6000 suicida zbog ne brige nadležnih prema patriotama.

Ovo je znak da stopiramo i tražimo pomoć prijatelja iz inozenstva

Ovo je znak kada moramo reći DOSTA pa kada bi se radilo o 20,30,300… KM da ne tražimo pomoć od ljudi koji su u inostranstvu.

Bolno je i tužno ako smo na ovo osuđeni a njihov vozni park vrijedan par miliona maraka. 🙄😡😡😡 Svi ste vi Dodik, mamu vam fašističku!!!!

Ja živim od 890 KM a znam da mnogi imaju i manje. Ja sam 100% RVI i nepokretan sam. Tjeraju me da biram, Turska ,Francuska ili Hrvatska da tražim pomoć. Ja odabrao gdje mogu proćinajjeftinije. Iz TZ kantona u privatnu kliniku KANDIĆ a moja invalidnina sa ortopetskim dodatkom iznosi 890 KM.

Jesmo li se za ovo borili?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79