Ogorčeni roditelji iz Tuzle za CH: “Ko je djeci naplatio 20 KM za izlet na Zlaču?”

Izletište Zlača je potpuni užitak za porodicu ili pak romantični odmor, idealno mjesto je smješteno u prelijepom ambijentu planine Konjuh, izletište pripada opštini Banovići a od Tuzle je udaljeno samo 40 kilometara.

U sklopu izletišta nalaze se staze za šetnju, zabavni park za djecu, sportski poligoni, planianrski dom Zobik, hotel Zlača i drugi prostori koji ispunjavaju potrebe posjetilaca. Baš ovo mjesto izabrano je da posjede mališani iz Osnovne škole Novi Grad iz Tuzle ali im je za taj izlet traženo 20 KM po učeniku.

Kada su roditelji iskazali svoje nezadovoljstvo cijenom aranžmana, i da su pronašli prevoznika koji će za jeftinije odnosno za 15 KM prevoziti djecu na popularno izletište, ostao je muk iz škole, direktorica im se nije odgovarala na pozive ali i na emailove.

“Poštovani, obraćamo Vam se u ime grupe roditelja Osnovne škole Novi Grad iz Tuzle, a u vezi sa pljačkom i nezakonitostima koje sprovodi menadžment škole.

Naime radi se o sljedećem: prije desetak dana ucenici su obaviješteni da se ide na izlet na Zlaću i da isti košta 20KM. S obzirom na činjenicu da nam je na prvu bilo puno, previsoka cijena za tako kratku relaciju, uciteljici je poslan upit da li u cijenu ulazi jos nesto osim prevoza, ma šta ona nije imala odgovor.

Dva puta samo se e-mailom obratili direktorici škole i nakon njenog ne oglašavanja na upite u prošli petak, 06.10. 2023. godine otislo je nekoliko roditelja u skolu. Od direktorice škole tražili smo da nam da ponude agencija, jer je duzna bila pribaviti najmanje tri ponude, na šta je ona rekla da ponuda nema, da ce tek poslati agencijama zahtjev da joj dostave ponudu i da ce vijece roditelja izabrati najpovoljnijeg ponuđača, a da su ucitelji i nastavnici samoinicijativno rekli djeci da je to 20KM, za šta smo znali da je još jedna u nizu izgovorenih neistina od strane direktorice.

Na upit zar ne misli da je 20KM previse, odgovorila je da nije, i da ona od tih para mora platiti nastavnicima dnevnice i ručak? Kakve dnevnice i ručak za nešto za što oni dobiju platu i topli obrok???

Znajući da ona neće tražiti ponude od agencija, jer je već i tada imala agenciju koja će voziti, kontaktirali smo nekoliko agencija i zamolili ih da skoli pošalju ponudu. Jučer su djeca dobila informaciju da je izlet 18KM, a mi smo od jedne agencije dobili informaciju da su školi poslali ponudu na 15 KM, na što im niko nije odgovorio.

Postavljamo pitanje, zašto nije uzeta agencija koja nudi prevoz za 15KM i kome ide razlika novca u cijenama agencije i one koju plate djeca? Gdje ide taj novac kada znamo da se u toj školi za sve novac traži od roditelja, za klimu, podove, papir, toner, skeneri, table…Molimo Vas da nam pomognete da spriječimo bahaćenje menadžmenta na račun roditelja. U prilogu Vam dostavljamo ponudu za cijenu od 15KM.

Srdačan pozdrav, ogorčeni roditelji”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79