Ogrešević: Konaković je i meni pisao…svjestan je da griješi

Nismo htjeli da budemo dio većine koja će biti izabrana kratkoročnim rješenjima, izjavio je predsjednik NES-a Nermin Ogrešević, gostujući sinoć u emisiji “Istraga sedmice” na Hayat televiziji.

On je, analizirajući formiranje Vlade FBiH nakon što je visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuo nove izmjene Ustava FBiH, kazao da su odbili ući u vlast jer su prepoznali trendove koji slijede.

– Trojki je izgleda bitnije da sjednu u fotelje. Oni pokušavaju svoj akt izdaje da obrazlože na drugačiji način. Ovo je oktroisana, nametnuta vlast. Stvar treba nazivati pravim imenima – kazao je.

Dodao je da je trenutak koji živimo kulminacija svega što se dešava oko Bosne od devedesetih.

Mi toga moramo biti svjesni i moramo raščistiti sa sobom da li želimo da samo budemo živi i da nam je dosta ili da promijenimo pristup. Što mi više popuštamo, neprijatelji Bosne sve više traže. Vrijeme je da se okupimo – poručio je Ogrešević.

On je rekao da je lider NiP-a Elmedin Konaković imao veliku želju da bude vlast ne shvatajući trenutak.

– Ovo je stvar budućnosti i Ustava. Konaković je i meni pisao, Emriću… On na svaki naš javni stav piše poruke. To dovoljno govori o njemu, svjestan je da griješi. Napisao mi je poslije sastanaka s Murphyijem i Sattlerom u Delegaciji EU da ja ne govorim istinu da će oni prihvatiti kratkoročna rješenja. Očito je da je slagao – kazao je Ogrešević.

Dodao je kako “ovdje nema dileme i da ova vlast nije volja većine”.

– Imamo većinu u Klubu Bošnjaka, nas 16 nije za uspostavu vlasti i ova vlast i njeni sudionici moraju nositi epitet namentute i izdajničke vlasti – zaključio je Ogrešević

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79